3D Laser scanning

3D Laser scanning

Scanarea laser este tehnica geodezică prin intermediul căreia poate fi măsurată complet automat geometria unei structuri cu înaltă precizie și cu viteză ridicată. În esență, se efectuează captarea rapidă și precisă a datelor spațiale (X, Y, Z), folosind semnale cu fascicul laser reflectat de obiectele sau suprafețele scanate.

Rădoi Engineering are o flotă de 6 scannere laser 3D formată din cele mai noi modele care măsoară milioane de puncte în spațiul tridimensional, rezultatul obținut fiind o reprezentare 3D livrată rapid și impecabil. Accesul la date se poate face în timp real sau în urma aplicării tehnicilor de procesare, constrângere și georeferențiere. În urma prelucrării norului de puncte, pot fi obținute produse precum planuri 2D, modele 3D sau imagini ortorectificate ale obiectelor scanate.

Livrăm documentații 2D și 3D complete ale monumentelor istorice, indiferent de gradul lor de complexitate sau degradare, acest lucru fiind posibil atât datorită progresului tehnologic cu care ținem pasul constant, cât și datorită nivelului de expertiză al echipei noastre. Suntem o companie centrată pe performanță, dedicată scopului de a livra rezultate impecabile, iar datorită dotărilor tehnice și a personalului calificat, avem posibilitatea să furnizăm date personalizate pentru proiecte de mari dimensiuni în cel mai scurt timp.

Avantaje

 1. Rapiditate
  Scanarea laser necesită un timp redus de achiziție a datelor, comparativ cu alte tehnologii de măsurare.
 2. Costuri reduse
  Volum mare de date obținute într-o perioadă minimă de timp și care implică foarte puțini membri din personal.
 3. Siguranță
  Risc foarte scăzut de apariția a accidentelor de muncă. Scanerele pot fi utilizate în medii dificile, fără a afecta integritatea obiectelor scanate sau siguranța operatorilor.
 4. Precizie
  Scanarea cu laserul 3D este o copie completă a realității, care nu poate fi obținută la același grad de precizie printr-o altă metodă de măsurare.
 5. Eficiență
  Scanarea laser permite maximizarea resurselor și spațiilor prin capacitatea de a înregistra toate detaliile.

Marian Rădoi
CEO